God baderomsbelysning

God belysning på badet er en viktig faktor for å skape en behagelig og avslappende atmosfære. Det er både et viktig designelement og det er verktøy du trenger for å deg selv og omgivelsene tydeligere. Men hvordan velger du den beste belysningen til badet?

Først og fremst må du vurdere hvilke behov du har. Hvis du bruker baderommet til å sminke deg, vil du trenge en klar, jevn belysning som gir deg god oversikt over alle detaljer i speilet. Hvis du bruker badet til å slappe av og lade opp i badekaret, kan du vurdere mer atmosfærisk belysning, som for eksempel stearinlys eller kanskje LED-striper med en varm lysstyrke?

En viktig faktor er selvsagt størrelsen på rommet. Hvis du har et lite bad vil du trenge en belysning som gir deg god belysning uten å føle deg overveldet. Du kan for eksempel velge en lyskilde med en lav wattstyrke eller en lampe med en diffusor for å spre lyset jevnt. Hvis du har et stort baderom, kan du vurdere å bruke flere lyskilder, som for eksempel en taklampe i tillegg til vegglamper eller nattbordslamper.

En annen viktig faktor å tenke på når du skal ha lys på badet, er sikkerhet. I baderommet er det ofte høy luftfuktighet, så det er viktig å velge belysning som er sikker å bruke i nærheten av vann. LED-belysning er et godt valg fordi det er sikkert og energieffektivt, og det produserer også mindre varme enn andre lyskilder.

Det er også viktig å tenke på stilen på badet ditt når du velger belysning. Du kan velge en belysning som matcher interiøret, som en krom finish for et moderne baderom eller en sølv finish for et klassisk baderom. Du kan også vurdere å bruke lys som en del av rommets dekorasjon, som for eksempel veggmonterte lamper med unike lampeglass. Min favoritt er dimbare spotter i taket og «arbeidslys» av f.eks denne typen foran speilet som kan skrus på ved behov.

Til slutt, tenk på hvor mye penger du vil bruke på belysning på badet. Det er mange forskjellige belysningstyper tilgjengelige, fra enkle, billige løsninger til mer sofistikerte og dyre alternativer. Velg en løsning som passer innenfor ditt budsjett og som oppfyller dine behov.

Oppsummert, er det viktig å tenke på dine behov, størrelsen på rommet, sikkerhet, stilen på baderommet og budsjettet når du velger god baderomsbelysning. Med riktig belysning kan du oppleve en mer avslappende og hyggelig atmosfære i baderommet ditt. Sørg for å velge lyskilder som er sikre i nærheten av vann, passer inn i stilen på rommet og gir deg den belysningen du trenger.

Ta en titt i vår database for inspirasjon. Husk at det egentlig bare er fantasien som setter grenser! Lykke til med badet 🙂